Friday, December 17, 2010

idol army season 2

made by Aina Mohd at Friday, December 17, 2010 0 comments
salam...tadi aina buka youtube....pastu tengok idol army season 2...ft island pulok..season 1 super junior or suju....kelakar la punya...mase ep 1 tuh ade guest...perempuan name dia younha....pastu ade jang dong min...kelakar betul dong min hyung ni....ft island panggil dong min sebagai dong min hyung...hyung macam abg la....nuna younha....tapi mase nuna younha dtg..hong ki oppa xde sbb ade shooting...so cume tinggal jaejin.wonbin,minhwan ngan jonghun...plus dong min hyung n nuna younha....jadi semua 6 org...diaorg main treasure hunt...mula2 diaorg kene ambil hati nuna younha....pastu nuna younha pilih minhwan pastu wonbin...hahahaha..wonbin jadi pilihan kedua..pastu mase nk cari tuh..wonbin ngan minhwan tarik nuna younha..kelakar sangat....wonbin pun give up...

nuna younha: wonbin are you angry?
wonbin: i am angry
nuna younha: if you angry i will put you on other group...

pastu selepas abis main treasure hunt...diaorg kene tangkap ayam...sapa yg dpt tangkap ayam mula2 dpt pegi date ngan nuna younha...pastu jaejin ke sapa ntah kater macam nih 'there is a poop' sambil lari ngan menjerit...pahtu kater they are scarier than dog...tapi bagi aina dogs are scarier than chickens lol....pahtu after 20 mintes...finally wonbin dpt tangkap ayam....yay...pastu wonbin pegi kt minhwan..minhwan pun jerit....wonbin pun pegi ambik cincin nk bagi kt nuna younha....minhwan yg jealous nih pegi curi cincin tuh...wonbin kater 'give it back'....pastu minhwan ambik ayam nk bagi kt nuna younha...nuna tu lari keliling reban...minhwan kater ' i give you this because i don't have nothing'.....hahahahaha...

klah...korg tengok sendirilah kt youtube eh...salam... :D

Saturday, November 20, 2010

cuti sekolah!!!!!!!

made by Aina Mohd at Saturday, November 20, 2010 0 comments


salam...
memandangkan cuti sekolah dah muler...mai la kiter isi dengan aktiviti berfaedah....tapi aina bace buku citer...buat nota pai ngan sejarah...nanti x payah kene buat revision je kan..pastu kalu mase cg ajar dah paham sket... :)
tapi dal nk msk seminggu cuti sekolah tapi bosan lah...x tahu nk buat ape...nk pegi jln2 abg aina nk perikse pulak...hmmmm....
nk ape ek mase cuti...korang tolong cadangkan... :( ...
so boring....

keje mase cuti nih edit blog,main facebook ngan main tagged.
..pastu bace buku citer...buat nota...bbbbbbbbbbbbbbbooooooooooooooorrrrrrrrrrrrrreeeeeeeeeeedddddddd.....nk pegi jln2 kt keliling kawasan luar rumah ..panas pahtu basikal pulak pelapik x bleh rendah sket!!!!!!!!!!!!!!

mase cuti ni..aina dengar lagu jelah....lagu2 korea la jadi mangsa!!!!!!!!!! :P
oppa oppa i'll be i'll be down down down down

so we meet again on next post ya...assalammualaikum....

Sunday, November 14, 2010

EnD yEaR pArTy 1 pReM!Er 2010

made by Aina Mohd at Sunday, November 14, 2010 0 comments
ari kls aq wt jamuan akhir tahun...best doh... :)...cg msk lambat sket..nasib baik kwn aqu sebut sunquick kalu x...x minum airla kls aq...pahtu kwn aq ni x bwk air gule ngan sudu..pahtu singgah la kt umah aq lu nk ambik sunquick,air gule ngan sudu....ayh aq yg antar...pahtu g kt keda ako jaya nk ambik yg tempoh ari tuh..biler sapa tu..rupernyer keda tu x buke lagi...pahtu blk mula nk ambik kul 11...

pahtu lepas semua cg blk orr...aq ingat nk main la mercun(x bahaye pun cume keluar tali je)...aq beli la 2 paket(1 paket ade 10)...aq beli marin ngan nabihah...then biler aq nk ambik tu...hilang!!!!!!!!!!!!!!abis doh!!!!!!!!!!base goh..............kwn aq kabo bdk cina yg main....aq nangis doh..........hhhhhhhhhhhhhuuuuuuuuuuuuuuaaaaaaaaaaaa....doh la aq baru nk main....mapoh ah x halal sapa mati sape hok main yg aq!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!korg ingat aq nangis macam bdk kecik kan...tapi kalu korg kene mcm tu...aaaaaaaaaaaaaaaarrrrrrrrrrrrrrrgggggggggghhhhhhhhh......

k ah..bye...gambo tu aq letak esk ke biler ke...sbb aq malas ah nk upload.....

Tuesday, November 09, 2010

bad mood... :(

made by Aina Mohd at Tuesday, November 09, 2010 0 comments


mmg bad mood betul lah....doh la ketas science tuh cg saloh tanda...yg kwn aq tu ayat je lain tapi maksud same betul pulok...yg aq saloh...rezaq goh ah....

Thursday, September 23, 2010

REZAK GOH AQ!!!!!!!!!!

made by Aina Mohd at Thursday, September 23, 2010 0 comments
aq rezak goh ah ngan kwn aq nih..x leh panggil kwn gitu..perangai mcm binatang x dop sikap keperimanusiaan langsung...ada ke patut dia g tulis nama aq kt ngan no tepon kt tandas..x ke bodoh gitu(kasar sikit tulis)...thanks la kt aq kwn aq iaitu nabihah n hajar sbb dah tlg aq k....sekali agi thanks..sbb diaorg tlg bagitau aq pasal no tu...

aq rezak ngat ah nye..pahtu aq pun ngan
nabihah,li fang n lee kim pakat nk wt ops balas dendam..he3...yg bagi idea tu aq..nabihah reka ayat biar cair hati minah ni..oh lupe pulok aq nak kabo ops mende...aq rancang wt surat cinta dr secret admirer yg form 5 bagi...pahtu lee kim tulis mula sbb tulisan dia comel..pahtu li fang tlg antar biar dia caye sikit...

klah bye2..muahx2

Saturday, June 26, 2010

JALAN-JALAN

made by Aina Mohd at Saturday, June 26, 2010 0 comments
tadi aq pegi mesra mall....mula-mula aq pegi kat big apple..beli donut..12 jenis..23 ringgit je..mula-mula ingat nak beli yg donashi tapi sikit je jenisnye x jadila...pastu aq g burger king beli burger...bukus je sbb makan kat food court je...

pastu msk dlm TMC mak aq beli periuk n ayh aq beli water heater...aq beli seluar n baju..lepas shopping je pegi kat kasut you n al-ikhsan sbb abg aq nak beli kasut...then g popular..beli buku aq n adik aq...pastu g reject shop..aq beli pulop baju he3..pastu g TMC yg se lagi tuh...beli makanan n air yogurt.. then balik la...ayh aq ajak g mesra mall naik kereta baru wooo..best giler...ha3



klah...bye2

Thursday, June 24, 2010

X SABAR NAK TUNGGU ABG AQ BALIK

made by Aina Mohd at Thursday, June 24, 2010 0 comments

aq x sabar nak tunggu sbb ada hadiah aq suruh abg aq beli......hadiahnye mestilah buku citer .....aq mmg minat ah baca buku nih.....aq nak tulis mende ag ah....k abg aq balik 25 sampai 26...aq x tahu ag g ambik dia ke dia balik ngan bas.....


klah...bye..that all for now...

RESULT OTI 2

made by Aina Mohd at Thursday, June 24, 2010 0 comments
aq dapat 6A 1B 1C......korg tahu x yg C tu ape????B.I la.....masa periksa oti 1 dapat A....semua cg terkegut sbb masa oti 1 semua org dapat A...tapi masa oti 2 x de langsung A...eeemmmm.....tiga org dapat 6A.....aq sorg je melayu....ha3...2 puan...sorg laki.....no dlm kelas x tahu lagi....tapi harap-harap dapat no yg sama macam oti 1....

Tuesday, June 08, 2010

HILANG DUIT

made by Aina Mohd at Tuesday, June 08, 2010 0 comments
Pada suatu hari di sebuah Sekolah Rendah, ketika itu waktu rehat dan terlihat di halaman sekolah tersebut seorang pelajar sekolah darjah satu menangis dengan kuatnya. Lalu, bertanyalah salah seorang gurunya.

Guru : "Kenapa menangis?"

Anak : "Duit saya hilang sepuluh ringgit Cikgu" (jawabnya sambil menangis)
Guru : "Sudahlah jangan menangis ye...nih Cikgu beri sepuluh ringgit."

Namun pelajar tersebut menangis semakin kuat. Cikgu pun menjadi lebih hairan.


Guru : "Aik... menangis semakin kuat? Kan Cikgu sudah ganti sepuluh ringgit."

Anak : "Iya Cikgu...tapi kalau tadi duit saya tidak hilang,kan sekarang duit saya ada dua puluh ringgit."
Guru : "??!!!"

Tuesday, June 01, 2010

PERIKSA OTI 2

made by Aina Mohd at Tuesday, June 01, 2010 0 comments
aq habis doh periksa oti2..cuma tengah tunggu keputusan je..dengar - dengar kabo aku baru dapat 3A tapi x tahu betul x...

perancis ari yang last baru periksa...B.P. ok je...madame ada tolong kitaorg coz dia letak soalan yang susah tapi ada jawapan dekat belakang

masa rehat tadi aq ada jumpe org ni smart gok he3..dia pakai spec..ada misai sikit...cam budak educated...pahtu aq kabo ke nabihah..pahtu dia kabo cecece..aina oooorrr...

aq pun senyum sampai masuk kelas..aq jumpe dia kat tangga nak naik kelas aq...tapi aq x tahu dia form berapa...


pahtu aq jumpe lah org ni...suara dia macam kartun..masa tu aq dengar dia cakap..sakit perut aq pah dengar dia cakap..macam budak-budak cakap..

oklah sampai disini saje coretan ku...debar ni sbb esk dapat kertas pai n bi..mungkin yang lain dapat gop...
doakan biar dapat A...
papai..muah :*




AQ DAH JUMPE FB DIA~~~~

made by Aina Mohd at Tuesday, June 01, 2010 0 comments
aq dah jumpe fb di dye...he3..tapi aq x pasti tu fb dia ke x..nama sama tapi org lain kot...tapi dia tulis mcsj alor gajah tapi dye masuk mrsm alor gajah..dekat-dekatla tu...tapi harap memang dia..

Friday, May 21, 2010

JUZ BE ME!!!!!! :)

made by Aina Mohd at Friday, May 21, 2010 0 comments
Memang lama aq x update blog ni... Lepas masuk sek men ni aq dah beza cam tahun lepas...aq macam ganas sikit kat sek..xlah sampai pukul org..jadi gengster..tapi suka marah org..mungkin stress kut...banyak kene belajar..kene ingat..

Pahtu ramai sangat org hok gedix at my class :(..that was yucks..i really doesn't like it da 'gedix'... so aq x de kawan baek punye or bff la..nabihah da best person not gedix,cool person,easy to joke with her..my friend dulu..cuma dia kelas lain..1p2..

But good news,ari ahad ni 23.5.2010 gabung kelas yea3..happy..tapi ramai sangat 34 org...1p1 + 1p2..that was happy and sad news for me

all my friends pegi sek lain dah...i'm lonely..i'm mrs. lonely:p

Thursday, April 22, 2010

KEM KEMAHIRAN PREMIER PART 2

made by Aina Mohd at Thursday, April 22, 2010 0 comments


memang lama x update blog ni...busy la sekarang ni..berbalik pasal kem tu...hari pertama kitaorg sampai memang macam best tapi bila dah duduk sana x best la...kejap sangat at least buat la 2 hari tapi okla...bila sampai tu kitaorg pegi makan nasil lemak ok jugak..sedap..lepas tu ada taklimat dari pengetua sekolah sy..beliau cakap francais memang best...lepas tu pilih bilik n masuk simpan beg baju...minum pagi sambung ceramah...kemahiran mencatat nota dari pensyarah ptpl college...ada ceramah lagi "kemahiran mendengar" orang yang sama jugak...malam ada ceramah "kemahiran mengurus masa" dari cikgu sekolah sy je...kaunselor sekolah..oklah sambung dalam part lain pulak la..

Thursday, April 15, 2010

KEM KEMAHIRAN PREMIER PART 1

made by Aina Mohd at Thursday, April 15, 2010 0 comments

hari rabu dengan khamis aku telah menyertai kem dekat AWANG'S BEACH RESORT.14-15.4.2010.Aku duduk sebilik dengan 8 orang.....bilik aku sebelah surau,dekat ngan kantin dan dekat ngan dewan.bestkan.tapi kene bangun awal lah.kul 4 pagi kene bangun doh....ketua bilik aku x bangun awal....aku mandi awal sekali....memang sejuk giler....then cg suruh ketuk pintu bilik orang puan melayu je untk solat subuh.kitaorg salah ketuk pintu bilik orang cina siap bagi salam lagi..memang malu...... 

Saturday, March 27, 2010

HENTIKAN GLOBAL WARMING!!!!

made by Aina Mohd at Saturday, March 27, 2010 0 comments













Hentikan global warming!!!
tanam pokok untuk oxygen!!!
dunia semakin panas!!!!!
lapisan hemisphera semakin nipis!!!
tanam pokok untuk green house!!!!
GREEN HOUSE RULES!!!!!!GREEN HOUSE RULES!!!!!!
GREEN HOUSE RULES!!!!!!GREEN HOUSE RULES!!!!!!

I LUV SOMEBODY,I MIZ SOMEBODY

made by Aina Mohd at Saturday, March 27, 2010 2 comments
I miz somebody.i met him this year.but he has gone to melaka and study there.i luv him but not as a lover.but i'm always think about him.i know him about 1 month only but i'm sure he is a good person.but i always hate him.i'm always think about him.WHAT THAT MEAN???
i don't know what feeling when i met him.
i'm feel nervous,yeah!
dia ada tanye pasal saya masa ari gotong-royong.then,ada budak laki dalam kelas saya kata kita orang couple.but it is not true.then,masa english teacher saya ada bagi kertas kebetulan kertas saya ngan dia sama then ada orang kata kita orang rancang nak ambil kertas sama.
his name is ALIF.yeah,it is!
adakah perasaan yang saya rasa ni CINTA.
tak taulah coz sebelum belum pernah bercinta.
ada saya mimpi saya baru break up with him.

i'm gone crazy when thinking about this!!!!!

Sunday, March 14, 2010

KENANGAN MASA LALU....

made by Aina Mohd at Sunday, March 14, 2010 0 comments




















ni picture friends and family serta whatever things.

dalam gambar ada my best friend. eryany,she was gone to sabah on 3.2.2010. rindu sangat kat dia.
sejak dia pegi sana kitaorang main mesej setiap hari(not everyday but sometimes). amilia,dia sekarang sekolah kaka bersama dengan salwa.rindunye kat my old friend.miss them so much.

HAYATILAH GAMBAR NI DENGAN ELOK-ELOK........

BYE.....SALAM....

CINTA

made by Aina Mohd at Sunday, March 14, 2010 0 comments
APA PANDANGAN ANDA TENTANG CINTA TERHADAP REMAJA???

pada saya bagi seorang remaja terlalu awal untuk bercinta kerana kita perlu belajar dan perlu mengenal erti hidup.remaja juga akan mudah terdedah kepada gejala sosial.kita juga akan lalai dalam pelajaran.

saya pun tak suka bercinta kerana semua budak lelaki macam ***** .saya juga masih belum menjumpai lelaki yang yang suka.

sila comment pandangan anda...

bosan oh

made by Aina Mohd at Sunday, March 14, 2010 0 comments
Bosan giler tapi taklah sampai giler.duk kat rumah je xleh gi jalan-jalan la.abang ada kelas tambahan pastu mak pun ada kelas tambahan.nak balik kampung lambat lagi.duk kat rumah buat homework & main komputer jelah.nothing else can do.cedihla.WAWAWA.

Thursday, March 11, 2010

periksa habis dah & cuti pulak

made by Aina Mohd at Thursday, March 11, 2010 2 comments
ari selasa,rabu & khamis periksa.soalan tu ada yang susah gak...........hemmmmm..............harap dapat emua A la............insyaallah..................B.M dapat A dah..................yang lain lum tahu lagi.B.P(bahasa perancis) rasa macam banyak wat salah je...............Harap dapat gak A kurang-kurang pun 80.............insyaallah.......

cuti 1 minggu.................yea.beskan..tapi......kerja sekoloh tetap banyak.wawawawa.....

untuk AMILIA:awk nak wat apa masa cuti ni

Tuesday, February 16, 2010

jumpa kawan lama

made by Aina Mohd at Tuesday, February 16, 2010 3 comments
best gilerrrrrrrrrrrrr.........................siap ambik gambar lagi..............lepak kat luar pustaka dulu blum blik...................................ish....ish.....ish ........apa la nak jadi ngan budax skrg ni

14/3/2010:
rindunye kat kawan lama.sejak masuk sekolah menengah ni tak bestlah sebab ramai kawan sekolah lain.tapi kat sekolah menengah ni pun ada jugak budax sekolah lain masa sekolah rendah tapi masa sekolah menengah kitaorang sekelas.ada yang baik ada jugak yang *****.
RASA NAK BALIK SEKOLAH RENDAH BALIKLA.SOP..SOP..SOP..SOP..
 

OTHER SIDE OF ME Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea