Monday, December 26, 2016

few days left

made by Aina Mohd at Monday, December 26, 2016 0 comments
assalammualaikum and hello..post lagii..menikmati hari2 sebelum abis zaman cfs HAHAHA..tulis sambil mkan kuey tiaw hailam huhuhu..so hari rabu ade paper statistics and balik rumah huuuu๐Ÿ˜†

oke actually sedih gak ahh nak tinggal cfs ni..nak2 bile nabihah tu dah balik..sebab sunyi je HAHAHA ..tu je kut nak tulis..sebab aku malas nak tulis muahahaha..bye.. good luck for me untuk hari rabu.. assalammualaikum

                                                     LOT OF LOVES:AINA๐Ÿ’‹

Monday, December 19, 2016

interview

made by Aina Mohd at Monday, December 19, 2016 0 comments
assalamualaikum and hello..so hari ni aku nak tulis pasal interview..yes i'm done with my interview..and i know it is cliche kan lepas interview for kuliyyah entrance  pastu kau nak share your experience tapi aku nak tulis jugak..haha

so pagi tadi dalam pkul 10 dieorg bagi briefing then dalam 10.40 pgi macamtu start interview and aku orang yg ke-4..hahaha..and of course aku dapat banyak soalan sebab orang awal2 kan..dah la time aku masuk...tibe2 ade lagi sorang panel masuk..so aku lambat jugak la keluar nak banding orang sebelum aku tu..huhu..panel tu cakap aku "bernasib baik"๐Ÿ˜”

so soalan yang aku dapat..first biase la kan kene perkenalkan diri..pastu panel tu tanye kenape pilih pharmacy,siapa yang bagi influence and galakkan you..pastu aku dapat soalan pasal current issue yang berkaitan dengan pharmacy, cara macam mane kau nak tangani stress..and last question is are you still single or not..pastu pendapat kau tentang kahwin awal..haha..aku memang ckap x suke la kan..tu je kut soalan yang aku ditanye..harap2 dapat masuk kuliyyah pharmacy InsyaAllah..okaylah tu je kut assalamualaikum and bye
                                                        A LOT OF LOVES:AINA๐Ÿ’‹

Saturday, December 17, 2016

2 weeks more to end my cfs

made by Aina Mohd at Saturday, December 17, 2016 0 comments
assalamaualaikum and helluuu..i'm back to update my precious blog again hahaha..time flies so fast..yes aku tinggal lebih kurang 2 minggu lagi nak habiskan foundation in uia..tinggal seminggu untuk class and lagi satu minggu for the final exam..goodbye cfs gambang and pj..i got a lot of memories created during my cfs journey haha..and say hi to long period of holiday(yeah cuti 9 bulan..lebih kurang kut๐Ÿ˜..)

and yeah hari isnin ni aku ade interview huhu๐Ÿ‘€๐Ÿ˜“๐Ÿ˜“๐Ÿ˜“..interview ni nak tentukan which kuliyyah aku masuk time degree nanti..berdebar kut..sebabnyer panel die tu lecturer course yang aku nak masuk ni..huuuu..ape2 pun goodluck for me..InsyaAllah boleh..chaiyokk๐Ÿ‘Œ๐Ÿ™

oke that's all kut untuk sekarang..nanti i update semula muahh assalamualaikum
                                           A LOT OF LOVES:AINA๐Ÿ’‹

Monday, November 07, 2016

a post in pj

made by Aina Mohd at Monday, November 07, 2016 0 comments
assalammualaikum and hi..here i'm in pj..ni boleh post sebab wifi kat bilik ni laju..hahaha(gelak happy..ni je kut best kat sini)..๐Ÿ˜ฑ hahaha xtahu la wei..happy ke x? semalam baru daftar and hari ade start class..first day class in pj..nasib baik jumpe class yg first tadi..bcause i got tips from my friend yg dah dduk kat pj sem lepas...thank u umi..hehehe.. ๐Ÿ˜ tpi kan lepas klas stats tu mdam suruh la ikut die sbab nak ambik buku..i was following this 2 sisters sbab ingatkan dieorg tu classmate aku..rupenyer takkkk wehhh..nasib baik xikut sampai die masuk klas sebab aku rase mcam salah tempat je..HAHAHA..pening deh gua..gambang kan ade 2 bangunan je kann ๐Ÿ˜ต๐Ÿ˜ต๐Ÿ˜ต

oh ya..pagi tadi nak mandi kene tadah air dalam baldi.HAHAHA(ni bukan gelak happy) ๐Ÿ˜ช duduk kat gambang xde pun masalah macam ni..huh aigoo yaa..so ade pro and cons jugak lah..pro die pj yeah senang nak outing byak mall nak pergi..gambang tu dlam hutan..nak pergi outing kat kuantan pun dah sejam lebih naik rapid but i already miss gambang..๐Ÿ˜ญ๐Ÿ˜ญ๐Ÿ˜ญ๐Ÿ˜ญ

so lets get pass this short sem..7 minggu je kut..pejam celik pejam celik dah abis kutt..good luck for myself..fighting๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช

okay assalammualaikum and lots of love AINA

Friday, November 04, 2016

packing

made by Aina Mohd at Friday, November 04, 2016 0 comments
assalammualaikum and hello..so post hari ni aku just nak ckap aku tengah kemas barang..esok dah nak pegi pj..hari ahad dah kene daftar kat pj..huhuhu..bab2 kemas baju aku memang lemah betul sebabnyer kalu nak baju tu x tahu nak bwak berape helai..pas2 nanti bwak beg baju 2 beg..hmmm..pas2 nanti mula la bile nak angkut naik tangge x larat AHAHHA...

so short sem je ni..jadi xyah bwak barang banyak sebab nanti kene bwak balik semula jugak..buat penat je..

ape lagi ehhh..xde dah kut nak sambung kemas baju ni.ohh nanti mase short sem xboleh kut nak update blog ni sebab wifi kat pj xsampai kalu kat bilik..hmmm nanti rindu wifi gambang HAHAHA
okay assalammualaikum and lots of love AINA


Monday, October 24, 2016

drawing

made by Aina Mohd at Monday, October 24, 2016 0 comments
assalammualaikum and hi..so hari ni x tahu kenape aku rajin nak post walaupun semalam dah post..ok xpe2..so hari ni i have the topic to talk about which is pandai melukis..u know that i always jealous dgn orang yg pandai melukis or ade bakat melukis..u can make it a a hobby time2 bosan boleh melukis kan..

aku ni nak lukis org lidi pun x menjadi..kaki senget sebelah la..ni hobi membace je..yes i know membace bagus but kadang2 boleh jadi bosan jugakkan..yelah xkan nak membace novel je setiap kali mase lapang tuh..

jealous giler tgk org pandai melukis ni..conteng2 macam tu tapi boleh jd art..cantik giler kut..contohnyer ade sorg bdk perempuan ni dkat uni aku..omgee die punya pandai melukis bapak ahhh..

okay sampai sini je kut..lots of love: AINA

Sunday, October 23, 2016

holiday aka mereput

made by Aina Mohd at Sunday, October 23, 2016 0 comments
assalamualaikum and helloo(tone macam lagu adele..hehe)..so skarang aku tengah cuti sem which is also mase untuk mereput dekat rumah..huhh..doing nothing..tido, makan,layan drama and ulang bende same setiap hari..btw i'm at home dah seminggu dan berat dah naik2 kilo..ciss..and right now tepi laptop, i have the kebab yg beli dkat pesta thai..hmmmm macam x naik berat..

oke forget about that, xpe esok kite naik basikal hahaha..oh ya i got sem break for 3 weeks which tinggal lagi 2 weeks more and pastu pegi pj..bye gambang huhu(emoticon nangis)..and then finally graduate from cfs..yeahhhhh dan cuti 6 bulan.  wowww(x tahu la nak mereput ke ape time tu)

ok back to topic which i still don't..muahehe..actually saje je update sebab bosan sangat..as u know my blog like my online dairy..nahh i should continue write dairy in my dairy book..so my harapan(harapan ke??but it is actually more to like impian  ehh things to do) during this sem break which is nak bace novel english yg bertimbun tu..harapnyer dapat la abis 2 or 3 books...hahaha..

ok that all for now assalamualaikum..lots of love: AINA

Image result for brownies 
these brownies look so sexy..haha teringin brownies tapi kat sini susah nak cari..

Monday, October 03, 2016

last sem dekat gambang

made by Aina Mohd at Monday, October 03, 2016 0 comments
assalamualaikum and helluuu..hahaha oke skrang aku tengah study week,,yes final is coming this Thursday and i will have two papers on that day..huhh good luck on me..dan al-fatihah ke diri sendiri jugak sebab still xsedar diri dan x study2 lagi huhuhu..

ohh oke msuk topic harini which is sem ni last sem aku kt gambang..sem depan kene pegi pj for the lab and that sem also my last sem as cfs students ngeee...how fast time fly..hmmm..semakin tua and next year umurku ade angka 2 kt depan...arghhh umur yg sepatut kau dah matured but u're not and still acting like a kid..mehh

what would i miss when i leave gambang:
1) first gambang punya greem scenery..udara segar hahaha..really guys nak2 kalau time pagi..you could the fog..MasyaAllah..cantik dan menenangkan
2) second suasana tenang..yes time pagi sgt tenang
3) bilik luas...bayangkan satu compartment that very big for a mahallah compared dkat pj..kalau kau nk tido atas lantai tepi katil still boleh..nak tido kat ruang tgah pun boleh..bdk pj ckap satu bilik kt sana sama besar satu compartment dkat sini..and bayangkan kt sini satu bilik ade 4 compartments hahaha
4) wifi laju..bukak blog ni pun gune wifi uia..hahaha..and kat pj nanti wifi ade kt tangga je..bdk2 pj cakap laaa..skrang lepak cafe still boleh main wifi..p/s: dulu xpernah lepak cafe sbb cafe baru hehehe

ok sampai sini je assalamualaikum..lots of love: AINA

Sunday, August 07, 2016

night talk

made by Aina Mohd at Sunday, August 07, 2016 0 comments
assalamualaikum..sem baru dah start..actually dah sebulan dah start nyer..sebenarnyer aku cerita pasal smalam..aku dgn roommate2 aku yg lain xleh tido lgi..so kami bercerita la..pastu bihah cerita pasal kwan die yg dah meninggal sbb cancer otak..and tiba2 aku teringat arwah fahmi..so aku pun cerita kt roommate2 aku tu pasal arwah fahmi..sedih jugak sbab tiba2 teringat dkat arwah..al-fatihah..

ya Allah..ajal x kenal usia kan..rase baru lg kenal arwah..walaupun aku kenal arwah mase form 1 dan x sampai setahun pun aku berkwan dgn arwah..semoga arwah ditempatkan dikalangan org yg beriman..amin

Tuesday, May 24, 2016

another sem break

made by Aina Mohd at Tuesday, May 24, 2016 0 comments
assalamualaikum and hello..wassup yeah it's another sem break..actually it is almost two weeks and lebih aku start sem break..you know sem break..mereput dekat rumah jee..aku macam wehh bile nak start sem baru niii...hahaha..tapi bile start sem I be like bile laa nak balik rumah hahahaha..so weird of me..
and yes this thursday adik aku balik sebab cuti sekolah woohuuu..and abang aku pun start cuti sem..dan xde laaa sunyi sangat rumah nanti kannn..oh yah lagi dua minggu lagi nak puasa..nasib baik tahun ni first puasa still lagi kat rumah..thanks UIA sebab extend cuti dua minggu..hohoho..
how to be productive throughout this sem break? soalan tu haishh aku pun still xtahu nak buat ape hahaha.. maybe baking can consider as a productive activity..ngee.. belajar masak2 sikit..and trying to finish some books mase cuti..huhuhu..oke guys till here then..bye2..assalamualaikum..

SALAM SAYANG, AINA
these pink macaroons look cute.. ^_^

Monday, March 28, 2016

reading habits

made by Aina Mohd at Monday, March 28, 2016 0 comments
assalamualaikum..oke malam ni aku nak tulis pasal amalan membaca kite especially budak2 sekarang termasuk aku mehmeh ๐Ÿ˜ฌ .. tadi mase english class,tengah2 huda buat sharing moment, die ade sebut pasal read before you sleep kan..so miss fifa,which is my english lecturer, ade la ckap yang die ade bace buku pasal "ENDANGERED MINDS"..buku tulis pasal generation kite sekarang ni boleh membace tapi tak nak membace..or just called as alliterate.. as usual bile miss fifa kongsi something, benda tu memang deep la sebab aku pun sekarang kurang sangat bace buku or memang dah tak baca buku kut..she said kalau kite just bace buku-buku text or buku2 untuk kite belajar tu x kire membaca sebab it is a forced reading..miss cakap lagi "READ WHAT YOU LIKE".. ayat ni memang aku akan ingat sebab ayat ni macam bagi semangat for me to continue read books..
miss also said alliterate ni jugak just membaca from surface only.. contah lah... bile kite tengok  newspaper, we just read the big title and said ohh x best la tajuk die ni and x bace dah newspaper tu..and yes i admit it is quite true..ahahaha..and the other thing is kite sekarang ni just nak benda yang cepat..macam kite lebih suke tengok movie contoh citer hunger game ( aku bagi contoh ni sebab semalam baru aku tengok hunger game..huhuhu tersentap la aku pagi tadi).. miss suggest kat kiteorang why not instead of layan movie, bace novels tu..ye lah dengan bace novel korang dapat imagine story line tu sendiri kan..that all from me..kalau nak satu generasi tu berubah it start from ourselves first..kite dulu yang perlu berubah for the good..hari rabu ni aku ade quiz ict hahah..wish me luck for this quiz sebab quiz2 ict sebelum ni rendah2 semua hahahahha... salam sayang AINA
 

http://rightasusual.blogspot.my/2005/02/not-illiterate-but-alliterate.html
link kat atas explain banyak lagi pasal alliterate ni so bace la yeee ๐Ÿ˜Š

Sunday, March 27, 2016

near to the final -_-

made by Aina Mohd at Sunday, March 27, 2016 0 comments
assalamualaikum..hai..ohh ya aku ter-rajin nak buat post baru..muahahaha maybe sebab ict kot so aku kembali nak aktif berblogging..
now aku berada at week-11 so a month to go before final..yes it's quite stress because of languages: english and arabic..IGA dah lepas which was last week...hahaha, IGA ni macam trial SPM la die nak tgok kau dapat berape result tu..but takde effect ape2 pun kt result final. and IGA ni just for languages subject jee..kalau subject core macam bio, physics ke just ade tests, quizzes and final..kiteorg takde midterm..yahh UIA pelik sket HAHAHAHA..
sekarang aku tinggal with a few quizzes before final..berharap ia berlalu dengan baik hahaha..and result aku sem ni oke x macam sem2 lepas..InsyaAllah.. FIGHTING!! salam sayang AINA..


Wednesday, March 23, 2016

perasaan malu awak...

made by Aina Mohd at Wednesday, March 23, 2016 0 comments
assalamualaikum..i'm back again hehehe alhamdulillah..actually aku just nak kongsi or maybe just bagi nasihat even though aku not good enough untuk bagi nasihat..hmmm but please girls mahalkan diri awak tu please..nahh aku just kenal beberape orang laaa...maybe they are pretty and think that have boyfriend is important kut for remaja mcm kitte ni kan.. so they always talk about men i mean boys..and yeah sharing their problems which is about their boyfriends or crush.. and yes aku pun mengaku aku pun bercakap pasal lelaki and sape yang aku minat but berpada lah kann..but diaorang ni berwhatsapp la mesej laa with the boys which is bukan mahram kite wahai gadis-gadis sekalian..
and yes i didn't like those kind of girls sebab aku rase aku xbleh berkawan dengan diaorang... because nahh maybe diri aku mcm jenis xsuke perempuan mcm tu kut sbb aku x suke ckap pasal lelaki berlebih-lebihan..
and girls sekarag bukan mase untuk untuk cari boyfriends, nak ade relationship goals la, nak couple islamik pastu janji nak kahwin and ever lah.. gadis-gadis cube gune masa muda awak ni belajar and jadi orang berjaya pastu balas jasa ibu bapa awak tu duluu..jgan terpengaruh dengan idea nak kahwin muda..Allah S.W.T dah tetapkan jodoh masing-masing..gunekan mase untuk improve diri awak cuba jadi orang lebih baik, dekatkan diri dengan Allah..buat baik to your parents...
that's all from good night.. assalamualaikum salam sayang,AINA

Friday, March 18, 2016

WHAT'S UP GUYS!!!

made by Aina Mohd at Friday, March 18, 2016 0 comments
assalammualaikum and hi....haha finally i'm back. currently I in semester 3...dahhh wah cepat giler mase berlalu padahal tahun lpas I just update about entering the university... citt memang dah lame pun 9 bulan lepas kut...kahkahkah..
university's life... at first it is quite difficult maybe sebab I homesick kut.. yelah first time kut berpisah dengan family.. huhuhu for the first two weeks I cried a lot doe.. yeah I know it's sound childish but nak buat macam mane...HAHAHAHA...but after two months at here I dah biase and boleh laa control diri daripada menangis bile I called my emak..hahaha..
sem 2 or short sem..hmm quite good sebab I just ambik 2 subjects..nahhh name pun short sem but kurang stress la daripada sem 1 tuuuu...and yeah short sem gone very fast without any problems..huhuhu and sem 3, I xtahu nak ckap ape sebab aku kene ambik languages lagi..hahaha actually languages la yang membuatkan I'm bit stress mase sem 1 haritu..but then sem 3 I need to go through same things again..
hmmm But I actually trying to take the positive point..yes maybe from this I could improve my English and Arab...yeah arab because I studied at UIA...gahahaha..and yes I hope can exit this 2 languages this sem sbab aku jealous doh tengok orang yg dah x perlu ambik languages nii..banyak masa free wooo...
and this is from till the next post..   salam sayang, AINA

 

OTHER SIDE OF ME Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea